Deski do krojenia to produkty stale mające kontakt z żywnością. Podobno na desce do krojenia znajduje się 200 razy więcej bakterii niż na desce klozetowej…
Czytaj więcej...
W zależności od stopnia zaawansowania urządzenia mówimy o jednym lub kilku trybach pracy.
Czytaj więcej...
Szczoteczki elektryczne różnią się końcówką roboczą, czyli główką czyszczącą i włosiem.
Czytaj więcej...
Dostosowanie rodzaju włosia do stanu zębów i dziąseł to podstawa prawidłowego szczotkowania, zwłaszcza szczoteczką elektryczną.
Czytaj więcej...
Przede wszystkim elektryczna. Do wyboru są dwa typy urządzeń: klasyczne i soniczne.
Czytaj więcej...
Dokładne odmierzenie składników to podstawa udanego pieczenia i gotowania. Precyzja to jeden z warunków właściwego dobrania produktów, które muszą być podane w odpowiednich proporcjach. Tu z pomocą przychodzą wagi kuchenne – zarówno te mechaniczne, jak i elektroniczne.
Czytaj więcej...
Każde urządzenie elektryczne, a w szczególności te, które mają kontakt z żywnością, wymaga odpowiedniej pielęgnacji. Tak naprawdę nie da się uniknąć systematycznego czyszczenia tostera, który mimo upływu czasu nadal powinien być w dobrej formie.
Czytaj więcej...
Chleb tak jak i wszystko inne ma swoja historię. Z biegiem lat zmienił się sposób jego wyrabiania oraz smak. Dodawano nowe składniki i eksperymentowano ze smakiem. Pierwsze wypieki bardziej przypominały podpłomyki niż znane wszystkim bochenki czy rogale. Placki z mąki i śruty pieczone w popiele początkowo przygotowywano na rozgrzanych kamieniach, a później na rusztach i blachach.
Czytaj więcej...
Opisując urządzenia, trudno nie wspomnieć o tym, jaka jest ich historia i kogo można uznać za twórcę najciekawszych rozwiązań. Podobnie jest z tosterami, które nawiązują do znanej od wieków metody opiekania pieczywa nad paleniskiem.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket