Artykuły

Rodzaje rusztów

Rodzaje rusztów

2017-02-13

Ruszty to dodatkowy element budowy tosterów, który użytkownicy doceniają za jego praktyczność. Służą one do opiekania większych porcji pieczywa, rogalików czy bułek. Umieszcza się je nad szczelinami, dzięki czemu wydobywające się z nich ciepło opieka produkty. Na sklepowych półkach można znaleźć również specjalne nakładki wykonane z metalowego drutu, które pozwalają przygotować pieczywo dowolnej wielkości.

Czytaj więcej...
Rodzaje programów

Rodzaje programów

2017-02-13

Jak sama nazwa wskazuje, tostery to urządzenia służące do przygotowywania tostów, lecz takie ujęcie ich zadania jest zbyt dużym uproszczeniem. Tostery już dawno przestały tylko opiekać pieczywo. Obecnie wyposażane są w dodatkowe funkcje, które nie tylko ułatwiają użytkowanie, ale i zwiększają możliwości urządzenia.

Czytaj więcej...
Materiał wykonania

Materiał wykonania

2017-02-13

Materiał wykonania obudowy to jeden z najważniejszych kryteriów podziału tosterów, który w dużym stopniu wpływa także na ich cenę. Każdy z nich ma swoje zalety oraz daje określone możliwości w kwestii wzornictwa. Jakie rodzaje materiału są dostępne na rynku?

Czytaj więcej...
Rodzaje tosterów

Rodzaje tosterów

2017-02-13

Chociaż tostery kojarzą się głównie z angielskim śniadaniem, to w polskich kuchniach zadomowiły się już na dobre – i dobrze.

Czytaj więcej...
O czym warto wiedzieć?

O czym warto wiedzieć?

2017-02-13

Picie świeżo przygotowanych soków to doskonały sposób na dostarczenie do organizmu najważniejszych składników odżywczych, w które powinna być bogata codzienna dieta.

Czytaj więcej...
Czyszczenie i konserwacja

Czyszczenie i konserwacja

2017-02-13

To jeden z najważniejszych aspektów użytkowania nie tylko sokowirówek. Pierwszą i najważniejszą rzeczą jest oczywiście systematyczne czyszczenie, którego nie zastąpią nawet najlepsze środki czyszczące.

Czytaj więcej...
Przykładowe rozwiązania

Przykładowe rozwiązania w sokowirówkach

2017-02-13

Bardzo często te same lub podobne rozwiązania stosowane są zarówno w sokowirówkach, jak i wyciskarkach do owoców. Zupełnie osobna kategorię także pod tym względem stanowią wyciskarki do cytrusów, które rządzą się własnymi prawami.

Czytaj więcej...
Rodzaj obiegu w sokowirówce

Rodzaj obiegu w sokowirówce

2017-02-10

Rodzaj obiegu to podstawowe kryterium klasyfikacji tych urządzeń. Pod tym względem można podzielić je na dwie grupy: modele z obiegiem otwartym i zamkniętym.

Czytaj więcej...
Rodzaje wyciskarek do owoców

Rodzaje wyciskarek do owoców

2017-02-10

Wyciskarki można podzielić na te do mieszanych produktów, czyli owoców i warzyw, i te przeznaczone tylko do cytrusów.

Czytaj więcej...
Zasady działania wyciskarek

Zasady działania wyciskarek

2017-02-10

W wypadku wyciskarek bardziej niż szybkość obrotów liczy się dokładność. W przeciwieństwie do sokowirówek należą one do urządzeń wolnoobrotowych. Dzięki temu w trakcie wyciskania produktów nie dochodzi m.in. do utlenienia soku.

Czytaj więcej...
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket