Ruszty to dodatkowy element budowy tosterów, który użytkownicy doceniają za jego praktyczność. Służą one do opiekania większych porcji pieczywa, rogalików czy bułek. Umieszcza się je nad szczelinami, dzięki czemu wydobywające się z nich ciepło opieka produkty. Na sklepowych półkach można znaleźć również specjalne nakładki wykonane z metalowego drutu, które pozwalają przygotować pieczywo dowolnej wielkości.
Czytaj więcej...
Jak sama nazwa wskazuje, tostery to urządzenia służące do przygotowywania tostów, lecz takie ujęcie ich zadania jest zbyt dużym uproszczeniem. Tostery już dawno przestały tylko opiekać pieczywo. Obecnie wyposażane są w dodatkowe funkcje, które nie tylko ułatwiają użytkowanie, ale i zwiększają możliwości urządzenia.
Czytaj więcej...
Materiał wykonania obudowy to jeden z najważniejszych kryteriów podziału tosterów, który w dużym stopniu wpływa także na ich cenę. Każdy z nich ma swoje zalety oraz daje określone możliwości w kwestii wzornictwa. Jakie rodzaje materiału są dostępne na rynku?
Czytaj więcej...
Chociaż tostery kojarzą się głównie z angielskim śniadaniem, to w polskich kuchniach zadomowiły się już na dobre – i dobrze.
Czytaj więcej...
Picie świeżo przygotowanych soków to doskonały sposób na dostarczenie do organizmu najważniejszych składników odżywczych, w które powinna być bogata codzienna dieta.
Czytaj więcej...
To jeden z najważniejszych aspektów użytkowania nie tylko sokowirówek. Pierwszą i najważniejszą rzeczą jest oczywiście systematyczne czyszczenie, którego nie zastąpią nawet najlepsze środki czyszczące.
Czytaj więcej...
Bardzo często te same lub podobne rozwiązania stosowane są zarówno w sokowirówkach, jak i wyciskarkach do owoców. Zupełnie osobna kategorię także pod tym względem stanowią wyciskarki do cytrusów, które rządzą się własnymi prawami.
Czytaj więcej...
Rodzaj obiegu to podstawowe kryterium klasyfikacji tych urządzeń. Pod tym względem można podzielić je na dwie grupy: modele z obiegiem otwartym i zamkniętym.
Czytaj więcej...
Wyciskarki można podzielić na te do mieszanych produktów, czyli owoców i warzyw, i te przeznaczone tylko do cytrusów.
Czytaj więcej...
W wypadku wyciskarek bardziej niż szybkość obrotów liczy się dokładność. W przeciwieństwie do sokowirówek należą one do urządzeń wolnoobrotowych. Dzięki temu w trakcie wyciskania produktów nie dochodzi m.in. do utlenienia soku.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket