Producenci urządzeń kuchennych prześcigają się w ułatwianiu nam przygotowywania zdrowych, szybkich i smacznych posiłków. Dlatego coraz większą popularnością cieszą się urządzenia wielofunkcyjne jak multicookery, frytkownice beztłuszczowe czy wolnowary. (Fot. MPM)
Czytaj więcej...
Pyszny i zdrowy obiad w kilka chwil? To możliwe dzięki szybkowarowi, czyli funkcjonalnemu garnkowi do gotowania pod ciśnieniem. Dzięki niemu w mniej niż godzinę przygotujemy nawet gulasz wołowy, a mięso będzie miękkie i soczyste. (Fot. Gorenje)
Czytaj więcej...
Gotowanie z wolnowarem nieco różni się od tradycyjnego. Ze względu na niską temperaturę trwa ono długo, nie brakuje przepisów, w których przygotowanie potraw zajmuje kilka godzin. Nie oznacza to jednak, że zajmuje dużo czasu, bowiem w znacznym stopniu zmienia się sam sposób przygotowywania potraw. (Fot. Crockpot)
Czytaj więcej...
Nie zawsze mamy miejsce na zorganizowanie pełnowymiarowej kuchni. Wtedy z pomocą przychodzą kompaktowe urządzenia kuchenne, jak multicookery i kombiwary. Są również doskonałym wyborem do przygotowywania mniejszych porcji żywności, gdy korzystanie np. z piekarnika byłoby mało efektywne energetycznie. (Fot. Salter)
Czytaj więcej...
Funkcjonalne i kompaktowe – takie powinny być idealne urządzenia kuchenne. Tam, gdzie nie ma dużo miejsca, żeby urządzić pełnoprawną kuchnię, doskonale sprawdzą się kombiwary i multicookery – urządzenia, które pomogą przygotować pyszne posiłki na różne sposoby. (Fot. Camry)
Czytaj więcej...
Choć czas przygotowywania dań w wolnowarach i szybkowarach znacząco się różni, to urządzenia te mają cechy wspólne. Przede wszystkim oba pozwalają na przygotowywanie posiłków w tzw. garnku elektrycznym, Świetnie sprawdzą się więc w wypadku tzw. dań jednogarnkowych, jak risotto, gulasz, ale i wielu innych.
Czytaj więcej...
W życiu i gotowaniu nie ma czasu do stracenia, dlatego wymyślono szybkowar. To niewielkie urządzenie może wprowadzić prawdziwą rewolucję w kuchni. Jak sama nazwa wskazuje, przygotujemy w nim potrawy bardzo szybko, a oprócz tego będą również smaczne.
Czytaj więcej...
Tak zwany „slow cooking”, czyli wolne gotowanie, to wciąż zyskująca na popularności metoda przygotowywania potraw. Polega ona na gotowaniu składników w niskiej temperaturze nawet przez kilka godzin. W ten sposób potrawy zachowują wiele wartości odżywczych oraz możliwe jest wydobycie z nich pełni aromatu.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket