W kwietniu w siedzibie Cosentino w podwarszawskiej miejscowości Parzniew odbyło się pierwsze spotkanie z nowej edycji cyklu „Design od kuchni”, którego organizatorami były marki Comitor i Cosentino.
„Design od kuchni” to cykl spotkań szkoleniowych skierowany przede wszystkim do architektów i projektantów zajmujących się projektowaniem kuchennych wnętrz. W pokazach kulinarnych wykorzystano m.in. okap Panorama marki Novy, piekarnik marki Küppersbusch z oferty firmy Comitor oraz blat z materiału Dekton, który dostępny jest w ofercie firmy Cosentino. Na spotkaniu nie zabrakło czołowych architektów, oraz projektantów wnętrz i przestrzeni publicznej, a także przedstawicieli mediów. Gościem specjalnym wydarzenia był Aleksader Baron – szef kuchni, artysta, podróżnik i restaurator, a także współgospodarz programu „Widelcem po mapie”, emitowanego na antenie Kuchni+. Aleksander Baron prowadzi też warsztaty kulinarne, publikuje artykuły o kuchni polskiej na łamach „Kukbuka” i „Zwierciadła”. Wykłada na Food Studies na SWPS w Warszawie oraz na Food Design łódzkiej Akademii Sztuk Pięknych.
© 2024 InfoMarket