Stosowane w kuchennych wnętrzach zlewozmywaki możemy dzielić według rozmaitych kryteriów. Jednym z najistotniejszych jest ten uwzględniający nie ich kształty, nie gabaryty, a materiały, z jakich są produkowane.
To, z czego zlew jest wykonany, ma pewien wpływ na możliwość formowania kształtów oraz na cechy konkretnego modelu. Ze względu na wykorzystywane do produkcji materiały możemy wyróżnić zlewozmywaki stalowe, kompozytowe, ceramiczne i szklane. Zlewozmywaki, niezależnie od materiału, z jakiego są wykonywane, różnią się liczbą wykorzystywanych komór i, dodatkowo, obecnością lub brakiem ociekacza. Możemy tutaj wyróżnić modele jednokomorowe, półtorakomorowe czy dwukomorowe.
© 2025 InfoMarket
Serwis infoprodukt.pl wykorzystuje pliki cookies oraz inne podobne technologie podmiotów trzecich w celu korzystania z zewnętrznych narzędzi analitycznych. Informacje gromadzone w ten sposób są przetwarzane przez administratora serwisu oraz dostawców narzędzi zewnętrznych. Czy wyrażasz zgodę na korzystanie z tych zewnętrznych narzędzi na zasadach opisanych w polityce prywatności?