W jednym z ostatnich odcinków polskiej edycji programu „MasterChef” Andrea Camastra – szef kuchni z gwiazdką „Michelin”, odkrył przed widzami swój kulinarny warsztat, przygotowując autorskie potrawy w piekarniku Samsung Dual Cook Flex. Teraz i my możemy odtworzyć dania mistrza we własnej kuchni.
Andrea Camastra to wybitny szef kuchni, zdobywca prestiżowych tytułów, takich jak „Chef of The Year North England”, „Chef of the Future” 2015 oraz „Szef Jutra Gault&Millau” 2015. Zarządza kuchnią warszawskiej restauracji, która w 2016 r., jako druga w Polsce, otrzymała najsłynniejsze w branży gastronomicznej wyróżnienie – gwiazdkę „Michelin”. Będąc gościem specjalnym programu „Masterchef”, prezentował swoje kulinarne umiejętności, wydobywając i łącząc intensywne i naturalne smaki, a tym samym inspirując widzów do eksperymentów w kuchni.
Teraz każdy z nas może odtworzyć w swojej kuchni dania na miarę szefa kuchni. Camastra podzielił się swoimi dwoma autorskimi przepisami. Pierwszy to przepis na nowoczesną kanapkę z wołowiną glazurowaną sosem BBQ, aromatycznymi przyprawami oraz słodkim wiśniowym sosem z kolendrą i imbirem. Camastra zaproponował też wyśmienity deser – sernik truskawkowy z pomarańczą i czekoladą. Podczas trwania programu dwie potrawy postawały jednocześnie. Było to możliwe dzięki piekarnikowi Samsung Dual Cook Flex, który umożliwia pieczenie dwóch różnych dań w tym samym czasie, w odmiennych trybach i temperaturach, podczas gdy specjalny separator dzieli urządzenie na dwie komory, zapobiegając przenikaniu się zapachów.
Przepisy mistrza kuchni można znaleźć na stronie internetowej marki Samsung.
© 2024 InfoMarket