Witroceramiczne gotowanie Każdy użytkownik lubi przyrządzać swoje popisowe dania w sposób komfortowy, szybki i bezpieczny. Walorami urządzeń są dziś także wszechstronność ich zastosowań oraz wzornictwo, które coraz częściej jest eksponowane na salon.
Mając wszystko to na uwadze, firma MPM wprowadziła do oferty kuchnię elektryczną MPM-51- KEC-31. Jest to model o 50-centrymetrowej szerokości z płytą witroceramiczną, która charakteryzuje się zwiększoną odpornością na uszkodzenia i zarysowania. Przy tym wygląda niezwykle elegancko i jest energooszczędna. Model MPM-51- KEC-31 ma 4 witroceramiczne pola grzejne – dwa o średnicy 16,5 cm i mocy 1200 W i dwa większe, bo o średnicy 20 cm i mocy 1700 W. Wyróżnikiem płyty witroceramicznej jest zwiększona odporność mechaniczna na punktowe uderzenia oraz zatarcia. Jest to wynikiem zastosowania solidnych materiałów hartowanych do konstrukcji płyty. Dodatkową zaletą takiego rozwiązania jest łatwiejsze utrzymanie płyty w czystości. Dzięki gładkiej powierzchni wystarczy ją przetrzeć wilgotną ściereczką. Piekarnik elektryczny w modelu MPM-51-KEC-31 ma 48 l pojemności, podświetlaną komorę oraz bezpieczną – zwłaszcza dla najmłodszych domowników – nienagrzewającą się szybę. Wspomniana pojemność piekarnika pozwoli bez trudu przygotować obiad nawet dla całej rodziny. Możliwość wyboru jednej z funkcji pracy (m.in. ogrzewanie dolne, górne lub dolne + górne) pozwala na rozmaite kuchenne eksperymenty kulinarne. Urządzenie charakteryzuje się klasą efektywności energetycznej A. Zużycie energii wynosi 0,72 kWh/cykl.
© 2024 InfoMarket