Troskę o środowisko można wyrażać na wiele sposobów. Miele skupia się na tym, by tworzyć trwałe, najwyższej jakości urządzenia, oszczędzające energię i wodę i pozwalające ograniczyć straty żywności. Teraz rusza też z wyzwaniem Less Waste Challenge, w ramach którego pokazuje, jak przygotowywać wyjątkowe dania, w pełni wykorzystując produkty, z których są przygotowywane. Wszystko pod okiem najlepszych szefów kuchni.
Niemarnowanie żywności to dziś obowiązek każdego z nas. Każdy, kto stara się ograniczać wyrzucanie produktów lub ich części nadających się do zjedzenia, tym samym troszczy się o siebie i o przyszłość Planety. Czy jednak wiemy, jak zrobić znakomite danie, wykorzystując wszystkie produkty, nawet te, które przynajmniej częściowo straciły świeżość? Czy umiemy stworzyć znakomitą kulinarną kompozycję, używając wszystkich, nawet nieoczywistych części produktów? Czy odważymy się zaprosić gości na ucztę w duchu less waste?
Miele podejmuje wyzwanie i zaprasza do wspólnego tworzenia mistrzowskich dań bez marnowania. Marka zaprasza na Miele Less Waste Challenge – nową formułę warsztatów kulinarnych w Miele Experience Centers. Szefowie kuchni Miele wprowadzą uczestników w fascynujący świat fine dining, tworzony ze składników na co dzień wyrzucanych do kosza. Pokażą, jak w niemarnowaniu jedzenia pomaga technika, dzięki której produkty są nie tylko dłużej świeże, ale mogą zmieniać tradycyjne przeznaczenie, strukturę czy formę, nabierać nowych smaków i cieszyć oko. Edukowanie w stylu less waste to nowa misja wybitnych szefów, którzy pracują z Miele. Miele Less Waste Challenge to także seria przepisów, porad i informacji na temat tego, jak ograniczyć wyrzucanie żywności, które publikowane są na blogu www.mieleexperience.pl. W przepisach, bogato ilustrowanych zdjęciami, pokazany jest krok po kroku sposób przygotowania każdej potrawy,. Firma przygotowała także serię warsztatów z udziałem gości specjalnych w formie wideo, które dostępne są na blogu i w kanałach społecznościowych Miele. Wszystkie odcinki dostępne będą na kanale Youtube Miele Polska. Zapraszamy do Miele Less Waste Challenge, aby poznać sposoby szefów na zrównoważoną kuchnię.
Znani szefowie kuchni podpowiadają, jak z resztek jedzenia i odpadków żywności, czyli składników lub ich części wyrzucanych zwykle do kosza, stworzyć znakomite dania w stylu fine dining – o doskonałym smaku i świetnej prezencji.
Miele Less Waste Challenge to również seria przepisów, porad i informacji na temat tego, jak ograniczyć wyrzucanie żywności i być bardziej „eko” na co dzień. Instrukcje przygotowywania potraw krok po kroku dopełnione są zdjęciami.
© 2024 InfoMarket