Sonda w grillu elektrycznym Hisense HCG1600DBT stale mierzy temperaturę w środku mięsa, zapewniając doskonałe rezultaty grillowania. Gdy potrawa osiągnie zadaną temperaturę, sonda da impuls i rozlegnie się odpowiedni sygnał informujący o tym.
Do wy boru jest 11 programów w stępnie ustawionych oraz dodatkowa opcja manualna, dzięki której potrawy będą idealnie dostosowane do gustu użytkownika. Wybór spośród programów: bekon, kanapka, kurczak, ryba, warzywa, hamburger, kiełbasa, a także średni, średnio krwisty, średni mocno wysmażony i mocno wysmażony dla steku umożliwia regulację ustawienia ciepła. Wystarczy nacisnąć jeden przycisk, żeby za każdym razem cieszyć się znakomitymi rezultatami. Płyty grillowe są nie tylko wyjmowane i odwracalne, ale na każdej z nich można indywidualnie ustawić temperaturę, co pozwala na jednoczesne przygotowanie różnych rodzajów potraw, np. mięsa i warzyw. Temperaturę można ustawić w zakresie od 80 do 230 °C. Rozmiar jednej powierzchni do grillowania wynosi 28 × 24 cm i możemy go łatwo podwoić, rozkładając grill. Dwustronne płyty sprawdzą się przy różnych potrawach. Ryflowana powierzchnia przeznaczona jest do przygotowywania kiełbasek, ryb oraz warzyw lub do pieczenia tortilli czy panini. Dla soczystych steków, burgerów czy jajek lub omletów lepsza będzie gładka powierzchnia. Przygotowane dania są zdrowie i grillowane z minimalną ilością tłuszczu, który spływa do dołączonej tacki ociekowej.
© 2024 InfoMarket