Amica, producent urządzeń AGD, regularnie podejmuje ciekawe działania, które zwracają uwagę klientów. Właśnie dlatego pojawiła się oferta Akademii Kulinarnej Amica, która umożliwia nie tylko naukę gotowania, ale także sprawdzenie w praktyce urządzeń oferowanych przez producenta. Opinie tych, którzy wzięli udział w warsztatach są najlepszą rekomendacją dla kolejnych zainteresowanych.
Amica od ponad 3 lat, w nowoczesnym showroomie w Poznaniu, prowadzi warsztaty kulinarne pod nazwą Akademia Kulinarna Amica. Jest to miejsce, w którym można zobaczyć różne produkty znajdujące się w ofercie firmy. Można także sprawdzić, jak działają w praktyce. To także miejsce spotkań z ciekawymi ludźmi, którego tłem jest kuchnia, poszukiwanie nowych rozwiązań i ciekawych smaków..
Warsztaty kulinarne Amica to nie tylko praca z wykorzystaniem sprzętów marki, ale również doskonała okazja do budowania trwałych relacji, które wspiera wspólne gotowanie i jedzenie.
Organizowane przez markę Amica kursy gotowania w Poznaniu skierowane są zarówno do pasjonatów, którzy chcieliby pod okiem profesjonalistów nauczyć się, jak przygotować dania z interesującego ich kręgu kulturowego, jak i do osób początkujących, które dopiero stawiają pierwsze kroki w świecie kulinariów. W organizowanych w Poznaniu warsztatach kulinarnych Amiki można wziąć udział indywidualnie, w parach czy grupach znajomych. Marka jest także otwarta na szkolenia dla firm. Warto wykorzystać magię tego miejsca!
Jednym z „produktów ubocznych”, który powstał podczas wielu twórczych warsztatów, jest ebook „Poproszę dokładkę”. To 55 wyśmienitych przepisów, które zostały sprawdzone w czasie warsztatów kulinarnych w showroomie Amica. Tytuł nawiązuje do zdania najczęściej używanego przez użytkowników. W ebooku znajdują się przepisy, które zostały starannie przygotowane przez Mistrzów Akademii Kulinarnej Amica. Publikacja jest podzielona na 5 działów. Pierwszy obejmuje potrawy kuchni włoskiej, które opracował i poleca Kacper Sobkiewicz. Drugi to kuchnia azjatycka okiem Patrycji Lan Le Thanh i Bartłomieja Wrzesińskiego, który jest autorem kolejnego rozdziału poświęconego sushi. Nie zabrakło również coraz bardziej popularnej kuchni wegańskiej i przepisów Adrianny Krzeszowskiej. Publikację zamykają przepisy Tomasza Rzeźnika z kuchni amerykańskiej.
E-book to nie tylko doskonała okazja do wprowadzenia do codziennego menu ciekawych potraw, ale również zapewnienie, że nawet Ci, którzy nie czują się w kuchni najpewniej, będą w stanie przygotować wykwintne i smaczne dania. Autorzy każdego działu przekonują, że nawet codzienne gotowanie nie jest skomplikowane. Gdy korzystamy z tych przepisów staje się ono niezwykle przyjemną kulinarną podróżą.
© 2024 InfoMarket