CONCEPT

Suszarka do żywności SO5000

Suszarka do żywności

Suszenie to jedna z najdelikatniejszych metod konserwowania żywności. Można ją stosować przez cały rok. Latem i jesienią można łatwo przetworzyć zbiory z ogrodu i grzyby. Przez pozostałą część roku można suszyć zioła, kwiaty, mięso, domowy makaron czy smakołyki dla zwierząt.

Suszarka do owoców Concept SO5000 o mocy 850 W skutecznie i szybko radzi sobie z dużą ilością żywności, którą można suszyć na 14 sitach ze stali nierdzewnej o szerokości 29 cm. Głównymi zaletami sit ze stali nierdzewnej są ich trwałość, odporność na bakterie, grzyby i inne mikroorganizmy oraz łatwość konserwacji. Jednocześnie przyspieszają proces suszenia, gdyż w trakcie pracy nagrzewają się. Dzięki poziomemu przepływowi powietrza suszarka gwarantuje równomierne suszenie na wszystkich poziomach. Oświetlenie wewnętrzne i system wysuwany ułatwiają podgląd. Obsługa suszarki SO5000 jest bardzo prosta i intuicyjna dzięki cyfrowemu sterowaniu dotykowemu. Pozwala ustawić temperaturę w zakresie od 35 do 75 °C w zależności od aktualnych potrzeb i rodzaju suszonej żywności. Można także skorzystać z timera z ustawieniem do 48 godzin, który zapewni wymagany czas suszenia. Po upływie wybranego czasu suszarka wy łącza się automatycznie. Oczywiście urządzenie ma też bezpiecznik, który chroni suszarkę przed przegrzaniem. Sito do ziół, jak sama nazwa wskazuje, można wykorzystać do suszenia ziół lub innych drobnych przypraw, np. tartych warzyw do zupy.

Suszarka-do-zywnosci-SO5000-2
2024-06-10
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket