Jeśli lubimy potrawy z grilla, lecz niekoniecznie odpowiada nam obecność dymu lub nie mamy możliwości korzystania z grilla tradycyjnego, najlepszym wyborem jest model elektryczny, np. Zelmer ZPR2600. Wyposażono go w sześć programów automatycznych. Stosując je, łatwo przygotujemy hamburgera, kurczaka, kanapkę, kiełbasę, mięso i rybę. Dzięki pomocy kolorowych lampek będziemy wiedzieć, na jakim etapie programu znajduje się przygotowywana potrawa. W zależności od upodobań można wybrać spośród czterech dostępnych stopni wysmażenia. Elektroniczne sterowanie dopilnuje, żeby jedzenie było przygotowane dokładnie tak jak lubimy. Natomiast jeśli wolimy sami kontrolować przygotowywane jedzenie, możemy skorzystać z trybu ręcznego. W nim decydujemy, na ile czasu włączać podgrzewanie grilla. Jeśli zdarza nam się zapomnieć wyjąć wcześniej jedzenie z zamrażarki, z pomocą przychodzi funkcja rozmrażania. Dzięki niej nawet zamrożone produkty przygotujemy znacznie szybciej. W codziennym użytkowaniu na pewno docenimy możliwość zdejmowania płytek i mycia ich bezpośrednio w zmywarce. W trosce o bezpieczeństwo grill elektryczny Zelmer ZPR2600 wyposażono w nienagrzewający się uchwyt oraz antypoślizgowe nóżki, które jednocześnie uchronią przed nadmiernym nagrzaniem powierzchnię, na której stoi. W zestawie znajduje się tacka na tłuszcz. Dzięki niej przygotowane potrawy będą znacznie zdrowsze. Powierzchnia grillowania wynosi 29 × 23 cm, co pozwoli przygotować kilka porcji jedzenia dla wszystkich gości.
© 2024 InfoMarket