Suszenie podczerwienią z Concept SO4000 Infra

Oferowana przez markę  Concept suszarka pozwala  na suszenie falami  podczerwieni, co daje  efekt zbliżony do naturalnych  promieni słonecznych.  Co ważne, najnowszy  model czeskiej  marki ma także  opcję sterylizacji.  Przypomnijmy,  że samo suszenie umożliwia zachowanie  większej ilości witamin, enzymów minerałów  i błonnika. Za pomocą suszarki Concept Infra można suszyć na przykład pomidory,  mięso, grzyby, zioła oraz inne produkty. Suszarka  ma w sumie 4 programy do suszenia i 1 do  sterylizacji. Program „owoce” jest przeznaczony do  suszenia owoców. Do suszenia warzyw służy program  „warzywa”. W programie „mięso” można przygotować  swoje ulubione przekąski, które zwykle suszone  są w piekarniku przez kilkadziesiąt  godzin z koniecznością zmiany  temperatury. W programie „jogurt”  przygotujemy domowy  jogurt. Dla każdego programu  można ustawić metodę suszenia  – z podczerwienią lub bez  niej. Ostatni program – sterylizacji  służy do czyszczenia  suszarki. Jeśli nie chcemy  używać żadnego z nich,  można skorzystać z programu  ręcznego, dla którego samodzielnie  ustawiamy czas  oraz temperaturę. Zakresy to  od 35 do 75 °C i do 99 godzin.  W zestawie z suszarką  znajdziemy tacę ociekową  i 5 tac ze stali nierdzewnej,  które można myć w zmywarce.  Główną zaletą stali  nierdzewnej jest jej odporność na uszkodzenia. Jedną  z innych korzyści jest także to, że szybko się nagrzewa  i przyspiesza proces suszenia. 

Suszenie podczerwienią
2021-08-11
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket