Marka Teflon™, należąca do koncernu Chemours, to reprezentant niezwykle szerokiej gamy produktów i rozwiązań. Chemours bazuje na wiedzy, jaką o świecie dostarcza człowiekowi tak skomplikowana, aczkolwiek ważna i potrzebna dziedzina jak chemia. Firma oferuje liczne rozwiązania oparte na praktycznych zastosowaniach kolejnych innowacji.
Czytaj więcej...
Zdrowe, smaczne i efektywne przyrządzanie potraw wymaga spełnienia kilku kluczowych warunków. Przede wszystkim efektywnie nie oznacza szybko – często wyrafinowana obróbka termiczna wymaga czasu, a i to – wbrew powszechnemu twierdzeniu – oferują dziś nowoczesne kuchenki mikrofalowe.
Czytaj więcej...
Im bardziej skomplikowane urządzenie, tym więcej pytań. Reguła ta jest szczególnie żywa w przypadku mikrofalówek. Kuchenka mikrofalowa, mimo że liczy sobie już 70 lat, wciąż budzi niekiedy kontrowersje, których źródłem są przekazywane pocztą pantoflową mity.
Czytaj więcej...
Pierwsze kuchenki mikrofalowe wizualnie nie przypominały tych, które konsumenci oglądają dziś na półkach sklepowych. Początkowo używane były wyłącznie w restauracjach, głównie ze względu na swoje gabaryty. Dziś są standardowym wyposażeniem niejednej kuchni.
Czytaj więcej...
Klasyczny podział biegnie między modelami do zabudowy a wolnostojącymi, choć warto wiedzieć, że część modeli wolnostojących możemy zabudować za pomocą ramki do zabudowy.
Czytaj więcej...
Kuchenki mikrofalowe są urządzeniami, które przede wszystkim zostały stworzone, by podgrzewać potrawy. Jednak wielofunkcyjność modeli sprawia, że podgrzewanie to tylko jedna z wielu ich funkcji.
Czytaj więcej...
Rozmawiając o urządzeniach gospodarstwa domowego, nie można pominąć akcesoriów i naczyń, które pozwalają w indywidualny sposób przygotować daną potrawę. Ważne jest także zachowanie czystego wnętrza i samej powierzchni kuchenki mikrofalowej.
Czytaj więcej...
Parametry techniczno-użytkowe określają specyfikę urządzeń i to dzięki nim w szczegółowy sposób porównujemy możliwości urządzeń i wybieramy najlepszy dla nas wariant.
Czytaj więcej...
O zaletach i zasadach przygotowywania soków i koktajli opowiada Agata Ziemnicka- Łaska, dietetyczka i ekspert żywieniowy Philips.
Czytaj więcej...
16 października to obchody Światowego Dnia Żywności, który ustanowiony został przez ONZ ds. Wyżywienia i Rolnictwa w 1979 r. Corocznie w samej tylko Polsce gospodarstwa domowe marnują ponad 2 miliony ton żywności (Eurostat). Celem nadrzędnym tego dnia jest zwiększenie świadomości konsumentów na temat światowych problemów żywnościowych oraz walka z głodem i niedożywieniem. Marka FoodSaver, jako lider w segmencie produkcji systemów pakowania próżniowego, prezentuje proste sposoby na wydłużenie przydatności artykułów spożywczych.
Czytaj więcej...© 2025 InfoMarket