Zamrażarki do zabudowy umożliwią długotrwałe magazynowanie żywności. Produkty przechowywane są najczęściej w szufladach, które pozwalają na posegregowanie mrożonek wg preferencji i potrzeb użytkownika.
Czytaj więcej...
Funkcjonalna i pojemna lodówka zintegrowana z zabudową meblową może być nie tylko wygodnym, ale również stylowym rozwiązaniem w kuchennej aranżacji. Modele tego typu to najczęściej urządzenia z dolnym zamrażalnikiem. Jaka lodówka do zabudowy będzie najlepsza?
Czytaj więcej...
Urządzenia z tej grupy służą wyłącznie do dłuższego przechowywania żywności. Jak sama nazwa wskazuje, w zamrażarkach możemy przede wszystkim mrozić żywność. Zatem sprawdzą się one przede wszystkim tam, gdzie jest potrzeba przechowywania dużej ilości produktów spożywczych różnego typu.
Czytaj więcej...
Wnętrze zamrażarki to miejsce szczególne. Powinno być wyjątkowo czyste i zadbane, przechowujemy w nim bowiem produkty żywnościowe. Im bardziej higieniczne wnętrze urządzenia, tym pokarm staje się dla nas zdrowszy i bezpieczniejszy, a samo urządzenie efektywniej i sprawniej pracuje. Warto więc zadbać zarówno o nas samych, jak i jakość i trwałość komór chłodniczych.
Czytaj więcej...
Rozwiązania stosowane przez producentów zamrażarek czy chłodziarkozamrażarek z roku na rok zaskakują konsumentów. Są to nie tylko udogodnienia czy zmiany w wyglądzie, ale przede wszystkim zmiany w funkcjonowaniu urządzenia. Producenci stosują bardzo ciekawe rozwiązania, dzięki którym przechowywana żywność dłużej zachowuje świeżość, zapach i wygląd.
Czytaj więcej...
Ze względu na duże gabaryty oraz funkcjonalność lodówek typu side by side czy french door, wielu klientów coraz chętnie decyduje się na łączenie dwóch sprzętów w moduł chłodniczy.
Czytaj więcej...
Oczywiście: kostkarki. Znajdziemy je w chłodziarkozamrażarkach z wyższej półki, ale są także ich kompaktowe, przenośne wersje. Znakomicie sprawdzają się w firmie, na działce czy w salonie tuż obok szafki z alkoholami.
Czytaj więcej...
Funkcjonującym od lat na rynku podziałem konstrukcyjnym w segmencie zamrażarek jest wydzielanie modeli szufladowych oraz skrzyniowych. Warto wiedzieć, że każda z tych grup ma swoje różne odmiany i podgrupy.
Czytaj więcej...
Warto wiedzieć, że wiele warzyw przed zamrożeniem wymaga blanszowania. Proces ten pomaga zachować w nich nie tylko kolor i jędrność, ale przede wszystkim smak oraz pełnie witamin. Jak to zrobić?
Czytaj więcej...
Proces pakowania próżniowego opiera się na wypompowaniu powietrza z worków foliowych lub specjalnych pojemników próżniowych, w których znajdują się produkty spożywcze.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket