Wykorzystując odpowiednie środki czystości, zwłaszcza takie, które są przeznaczone do określonych typów sprzętów oraz materiałów, z jakich zostały wykonane, możemy znacznie przedłużyć nie tylko ich estetyczny wygląd, ale przede wszystkim prawidłowe działanie.
Czytaj więcej...
Coraz częściej producenci sprzętu gospodarstwa domowego widzą potrzebę integracji rozmaitych urządzeń w służbie codziennej pracy. Współpraca płyt kuchennych z okapami staje się standardem i nawet urządzenia, które do tej pory nie miały tej funkcji, na kolejnych etapach produkcji są w nią wyposażane.
Czytaj więcej...
Płyty grzejne tak zwane kombinowane to takie konstrukcje, które zwykle łączone są z różnych rodzajów płyt. W tego typu sprzęcie nierzadko moduł gazowy połączony jest w jedną bryłę z modułem elektrycznym, głównie indukcyjnym. Pozwala to na dobór obróbki termicznej do przygotowywanej potrawy, co przekłada się również na komfort użytkowania. Wśród tego sprzętu znajdziemy również płyty o nazwie domino. Sprawdziliśmy, co nowego w tym segmencie oferują producenci.
Czytaj więcej...
Kompaktowe płyty indukcyjne w kilka chwil każde pomieszczenie zamienią w funkcjonalną kuchnię. Sprawdzą się podczas gotowania w plenerze, na działce, a także w niewielkim mieszkaniu. Płyty wykorzystujące indukcję to jeden z najefektywniejszych sposobów gotowania, a przenośne modele nie wymagają i zajmują niewiele przestrzeni.
Czytaj więcej...
Przenośne płyty gazowe, nazywane przez wielu producentów kuchen kami nastawnymi, to wyjątkowo mobilne urządzenia. Można je zamontować w domu lub mieszkaniu, zabrać ze sobą na urlop do domku letniskowego, a nawet spakować do biwakowego plecaka. Sprzęty różnią się gabarytami i funkcjonalnością.
Czytaj więcej...
Płyty gazowe są coraz częściej wybierane przez użytkowników ze względu na energooszczędność. Producenci tych urządzeń starają się nieustannie, aby gotowanie na gazie było coraz bardziej komfortowe, a przy tym przyjazne dla portfela. Jaką płytę gazową wybrać, żeby jak najlepiej spełniała swoje zadanie?
Czytaj więcej...
Płyty ceramiczne, podobnie jak modele indukcyjne, są urządzeniami elektrycznymi. Alternatywą do nich są płyty gazowe. To trzy podstawowe rodzaje płyt grzejnych do zabudowy dostępne obecnie na rynku jako jednorodne.
Czytaj więcej...
Nie wymagają instalacji oraz zajmują niewiele miejsca. Kompaktowe płyty grzewcze w kilka chwil każde pomieszczenie zamienią w funkcjonalną kuchnię. Sprawdzą się podczas gotowania w plenerze, na działce, a także w niewielkim mieszkaniu.
Czytaj więcej...
Mimo zmieniających się trendów klasyczne rozwiązania zawsze będą miały swoich zwolenników. Doskonale potwierdza to funkcjonujący od lat segment rynku związany z kuchniami wolnostojącymi. Nie omijają ich też innowacje, jak np. indukcyjna płyta grzejna.
Czytaj więcej...
Płyty wykorzystujące indukcję to jeden z najefektywniejszych sposobów gotowania. Rozwiązania w nich stosowane sprawiają, że gotowanie jest nie tylko bezpieczne, ale przede wszystkim wygodne i intuicyjne. Ich główne zalety to krótki czas nagrzewu, aspekty ekonomiczne, błyskawiczne reagowanie na zmianę poziomu mocy i łatwość utrzymania w czystości.
Czytaj więcej...
Płyty typu domino, zwane również modułowymi, to płyty pomniejszone, osiągające średnio 30 – 40 cm szerokości. Nazywane także zestawami combi set umożliwiają dowolne łączenie różnych modułów i stref grzewczych – także frytkownic, płyt typu teppan yaki, wok, grill itp. Wybierane są także przez konsumentów z powodu mniejszej liczby pól grzewczych.
Czytaj więcej...
Linia wzornicza to nic innego jak seria produktów o tej samej bądź bardzo podobnej stylistyce elementów wykończeniowych, dekoracji czy całych frontów urządzeń. Linie wzornicze w dużym sprzęcie kuchennym AGD to wyjątkowo ciekawa i spójna oferta. Po zamontowaniu w kuchni stanowią integralną i efektowną jej część. Mogą występować zarówno w formie wolnostojącej, jak i do zabudowy.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket