Nie zawsze mamy miejsce na zorganizowanie pełnowymiarowej kuchni. Wtedy z pomocą przychodzą kompaktowe urządzenia kuchenne, jak multicookery i kombiwary. Są również doskonałym wyborem do przygotowywania mniejszych porcji żywności, gdy korzystanie np. z piekarnika byłoby mało efektywne energetycznie. (Fot. Salter)
Czytaj więcej...
Współcześnie produkowane kuchenki mikrofalowe do zabudowy zachowały podstawową funkcję podgrzewania potraw, ale ich możliwości techniczne i funkcjonalne zostały znacznie rozszerzone – od podgrzewania, przez grillowanie, pieczenie z wykorzystaniem termoobiegu, po gotowanie na parze. (Fot. Amica)
Czytaj więcej...
Popularność szklanych czajników elektrycznych wynika z zalet tego materiału. Są one lekkie, nie wpływają na smak wody, a uniwersalne wzornictwo sprawia, że pasują do większości kuchennych aranżacji. (Fot. Zelmer)
Czytaj więcej...
Wędliny, sery, warzywa, pieczywo – wszystko w idealnie równych plastrach. Na ich uzyskanie pozwoli krajalnica elektryczna. To urządzenie, które warto mieć w domu, zwłaszcza jeśli jesteśmy miłośnikami swojskich wyrobów. (Fot. MPM)
Czytaj więcej...
Już od jakiegoś czasu grille elektryczne wybierane są nie tylko ze względu na brak możliwości stosowania grilli węglowych. Konsumenci doceniają także ich zalety pod względem zdrowotnym. Tradycyjne grille węglowe podczas użytkowania emitują szkodliwe pyły i rakotwórcze węglowodory. (Fot. Concept)
Czytaj więcej...
Piekarniki do zabudowy już dawno stały się standardem w nowo projektowanych lub remontowanych kuchniach. Planowanie miejsca pod ten sprzęt jest jedną z pierwszych czynności projektowych. (Fot. Bosch)
Czytaj więcej...
Jeśli zależy nam na dobrej jakości espresso, które stanowi bazę większości popularnych napojów kawowych, to ekspres kolbowy jest najbardziej przystępnym cenowo urządzeniem pozwalającym na jego przygotowanie. (Fot. Petra)
Czytaj więcej...
Rynek blenderów kielichowych jest zróżnicowany. Wybór urządzenia dopasowanego do naszych potrzeb nie jest więc łatwy. Najprostsze modele sprawdzą się przede wszystkim w szybkim przyrządzaniu koktajli z miękkich składników. Z kolei te bardziej zaawansowane pozwolą także np. na przygotowanie masła orzechowego, hummusu czy różnych gatunków mąki. (Fot. Amica)
Czytaj więcej...
Wybierając czajnik elektryczny, w pierwszej kolejności powinniśmy zwrócić uwagę nie tylko na parametry, takie jak moc i pojemność, ale i materiał, z którego jest wykonane urządzenie. Nie tylko wpływa on na wzornictwo, ale również odznacza się charakt erystycznymi właściwościami użytkowymi. Częstym wyborem jest stal nierdzewna. (Fot. Amica)
Czytaj więcej...
Już dawno blendery ręczne przestały być urządzeniami służącymi co najwyżej do przygotowywania koktajli czy sosów. Dziś najbardziej zaawansowane modele są w stanie zastąpić nawet roboty wieloczynnościowe, a dzięki małym rozmiarom to świetny wybór do niewielkich kuchni. (Fot. Zelmer)
Czytaj więcej...
Ze względu na łatwość obsługi w biurach sprawdzą się przede wszystkim ekspresy automatyczne. Są one bliskimi krewnymi urządzeń domowych, jednak przystosowano je do pracy w środowisku, w którym korzysta z nich wielu użytkowników. (Fot. JURA)
Czytaj więcej...
To popularna kategoria urządzeń kuchennych, czasem mylona z robotami planetarnymi ze względu na podobny wygląd. Tymczasem jest to sprzęt choć może o podobnym przeznaczeniu, to działający w inny sposób. Urządzenia oferują jednak spore możliwości, a przy ich wyborze warto zwrócić uwagę na kilka kwestii. (Fot. MPM)
Czytaj więcej...© 2025 InfoMarket