Jedną z głównych przyczyn psucia się żywności, obok nieodpowiedniej temperatury, jest powietrze i jego skład. Zawarty w nim tlen oraz różne związki przyspieszają rozwój drobnoustrojów i bakterii, skracając jednocześnie trwałość produktów. Tym dłużej zachowają one swą świeżość, zapach i smak, im bardziej zadbamy o optymalne warunki ich przechowywania. (Fot. Amica)
Czytaj więcej...
Nie każdy użytkownik zdaje sobie sprawę z tego, jak ważne jest odpowiednie ustawienie i wypoziomowanie modelu wolnostojącego. Odpowiedniej wiedzy i umiejętności wymaga też montaż w zabudowie. Po instalacji nie należy zapominać o właściwej eksploatacji sprzętu. (Fot. Sharp)
Czytaj więcej...
Z uwagi na duże gabaryty oraz funkcjonalność lodówki typu side by side, french door oraz door in door są urządzeniami, którym warto przyjrzeć się bliżej i dokładniej – nie tylko od strony wielu niezaprzeczalnych zalet, ale i z powodu faktu, że bardzo często są ze sobą mylone. (Fot. Siemens)
Czytaj więcej...
Aby stwierdzić, czy chłodziarkozamrażarka pasuje do wnętrza, wystarczy na nią spojrzeć. Jednak z parametrami użytkowymi nie jest już tak łatwo. Część z nich jest w pewnym sensie niewidoczna, jak choćby emitowany hałas, a przy tym bardzo istotna – zwłaszcza jeśli lodówka stoi w pobliżu salonu. (Fot. Miele)
Czytaj więcej...
Oczywiście, nazywanie wszystkich urządzeń chłodniczych lodówkami jest wygodnym, ale jednak znacznym i ostatecznie niewłaściwym uproszczeniem. Konkretna nazwa urządzenia zależy od tego, z jakich sposobów konserwowania żywności ono korzysta, oraz od jego budowy. (Fot. Sharp)
Czytaj więcej...
Tym razem przyjrzymy się jednemu z najbardziej niepozornych, ale bardzo ważnych parametrów pracy urządzeń, jakim jest poziom wytwarzanego hałasu. Dźwięki wytwarzane przez AGD nie muszą być uciążliwe. Muszą jednak zostać spełnione pewne warunki. Urządzenia powinny być zaawansowane technicznie, wyposażone w odpowiednie podzespoły, a ponadto prawidłowo podłączone, ustawione i wypoziomowane.
Czytaj więcej...
Chłodziarkozamrażarki to niejedyne urządzenia chłodnicze, które mogą znaleźć swoje zastosowanie w domu. Na rynku dostępne są też produkty przeznaczone dla najbardziej wymagających klientów – koneserów wina, a nawet cygar.
Czytaj więcej...
Jedną z głównych przyczyn psucia się jedzenia, obok nieodpowiedniej temperatury, jest powietrze i jego skład. Zawarty w nim tlen oraz różne związki przyspieszają rozwój drobnoustrojów i bakterii, skracając trwałość produktów.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket