CONCEPT

Suszarka do żywności SO4000 Infra

Suszarka do żywności

Suszenie podczerwienią

Oferowana przez markę Concept suszarka pozwala na suszenie falami podczerwieni, co daje efekt zbliżony do naturalnych promieni słonecznych. Co ważne, najnowszy model czeskiej marki ma także opcję sterylizacji.

Przypomnijmy, że samo suszenie umożliwia zachowanie większej ilości witamin, enzymów minerałów i błonnika. Za pomocą suszarki Concept Infra można suszyć na przykład pomidory, mięso, grzyby, zioła oraz inne produkty. Suszarka ma w sumie 4 programy do suszenia i 1 do sterylizacji. Program „owoce” jest przeznaczony do suszenia owoców. Do suszenia warzyw służy program „warzywa”. W programie „mięso” można przygotować swoje ulubione przekąski, które zwykle suszone są w piekarniku przez kilkadziesiąt godzin z koniecznością zmiany temperatury. W programie „jogurt” przygotujemy domowy jogurt. Dla każdego programu można ustawić metodę suszenia – z podczerwienią lub bez niej. Ostatni program – sterylizacji służy do czyszczenia suszarki. Jeśli nie chcemy używać żadnego z nich, można skorzystać z programu ręcznego, dla którego samodzielnie ustawiamy czas oraz temperaturę. Zakresy to od 35 do 75 °C i do 99 godzin. W zestawie z suszarką znajdziemy tacę ociekową i 5 tac ze stali nierdzewnej, które można myć w zmywarce. Główną zaletą stali nierdzewnej jest jej odporność na uszkodzenia. Jedną z innych korzyści jest także to, że szybko się nagrzewa i przyspiesza proces suszenia.

2019-03-01
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket