Artykuły

Urządzenia

Urządzenia do gotowania na parze

2023-12-08

Spośród różnych metod przygotowywania żywności gotowanie na parze uchodzi za jedną z najzdrowszych. Brak bezpośredniego kontaktu żywności z wodą lub tłuszczem sprawia, że składniki zachowują dużą ilość wartości odżywczych. Co więcej, przy wykorzystaniu odpowiednich urządzeń dania takie mogą być nie tylko zdrowe, ale też gotowe szybko i bardzo smaczne. (Fot. Amica)

Czytaj więcej...
Urządzenia do gotowania na

Urządzenia do gotowania na parze

2022-12-04

Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów termicznej obróbki żywności. W przeciwieństwie do smażenia nie wymaga tłuszczu oraz nie wypłukuje składników odżywczych tak jak tradycyjne gotowanie. Funkcja ta zdobywa coraz większą popularność, np. w kuchenkach czy piekarnikach. Jednak najefektywniej radzą sobie z tym parowary. (Fot. Amica)

Czytaj więcej...
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket