Urządzenia z tej grupy służą wyłącznie do dłuższego przechowywania żywności. Jak sama nazwa wskazuje, w zamrażarkach możemy przede wszystkim mrozić żywność. Zatem sprawdzą się one przede wszystkim tam, gdzie jest potrzeba przechowywania dużej ilości produktów spożywczych różnego typu.
Zamrażarki to grupa urządzeń, w których możemy uzyskać najniższą temperaturę spośród rozmaitych urządzeń chłodniczych dostępnych na rynku. Temperatura we wnętrzu zamrażarki sięga nawet -26 °C, co pozwala na przechowanie produktów żywnościowych nawet przez kilkanaście miesięcy. Za granicę bezpiecznego temperatury przy tzw. głębokim mrożeniu uznaje się próg -16 °C.
© 2025 InfoMarket
Serwis infoprodukt.pl wykorzystuje pliki cookies oraz inne podobne technologie podmiotów trzecich w celu korzystania z zewnętrznych narzędzi analitycznych. Informacje gromadzone w ten sposób są przetwarzane przez administratora serwisu oraz dostawców narzędzi zewnętrznych. Czy wyrażasz zgodę na korzystanie z tych zewnętrznych narzędzi na zasadach opisanych w polityce prywatności?