Suszenie to jedna z najlepszych metod konserwacji żywności. Wysuszone warzywa i owoce zachowują smak i walory odżywcze i mogą być konkurencją dla niezdrowych przekąsek typu chipsy czy paluszki.
Czytaj więcej...
Chłodziarki turystyczne to ważna grupa urządzeń. Miejsc, do których możemy zabrać przenośnią lodówkę, jest wiele, a chłodzenie nie zawsze musi wiązać się z koniecznością podłączenia sprzętu do prądu.
Czytaj więcej...
Wyciskarki, sokowirówki czy smoothie makery cieszą się wśród klientów coraz większą popularnością. Duże znaczenie mają oczywiście względy zdrowotne, gdyż przygotowany świeży sok jest bogaty w witaminy i wartości odżywcze, ale także kwestie smaku i ekonomii.
Czytaj więcej...
Grillowanie kojarzy się z dobrym, ale za to mało zdrowym jedzeniem, chyba że korzystamy z grilli elektrycznych, które w przeciwieństwie do tradycyjnych nie powodują wytwarzania rakotwórczych substancji ani szkodliwego dymu. Dlaczego warto w nie zainwestować i co mają do zaoferowania producenci?
Czytaj więcej...
Bez wątpienia czajniki elektryczne są jednymi z najpopularniejszych urządzeń w segmencie małego AGD. Są niezbędne w domach, miejscach pracy, a także na wyjazdach, gdyż w każdej chwili pozwalają przygotować ciepły napój. Ich różnorodność jest na tyle duża, że warto wiedzieć, na jakie cechy należy zwrócić uwagę.
Czytaj więcej...
Marka Teflon™, należąca do koncernu Chemours, to reprezentant niezwykle szerokiej gamy produktów i rozwiązań. Chemours bazuje na wiedzy, jaką o świecie dostarcza człowiekowi tak skomplikowana, aczkolwiek ważna i potrzebna dziedzina jak chemia. Firma oferuje liczne rozwiązania oparte na praktycznych zastosowaniach kolejnych innowacji.
Czytaj więcej...
Zdrowe, smaczne i efektywne przyrządzanie potraw wymaga spełnienia kilku kluczowych warunków. Przede wszystkim efektywnie nie oznacza szybko – często wyrafinowana obróbka termiczna wymaga czasu, a i to – wbrew powszechnemu twierdzeniu – oferują dziś nowoczesne kuchenki mikrofalowe.
Czytaj więcej...
Im bardziej skomplikowane urządzenie, tym więcej pytań. Reguła ta jest szczególnie żywa w przypadku mikrofalówek. Kuchenka mikrofalowa, mimo że liczy sobie już 70 lat, wciąż budzi niekiedy kontrowersje, których źródłem są przekazywane pocztą pantoflową mity.
Czytaj więcej...
Pierwsze kuchenki mikrofalowe wizualnie nie przypominały tych, które konsumenci oglądają dziś na półkach sklepowych. Początkowo używane były wyłącznie w restauracjach, głównie ze względu na swoje gabaryty. Dziś są standardowym wyposażeniem niejednej kuchni.
Czytaj więcej...
Klasyczny podział biegnie między modelami do zabudowy a wolnostojącymi, choć warto wiedzieć, że część modeli wolnostojących możemy zabudować za pomocą ramki do zabudowy.
Czytaj więcej...
Kuchenki mikrofalowe są urządzeniami, które przede wszystkim zostały stworzone, by podgrzewać potrawy. Jednak wielofunkcyjność modeli sprawia, że podgrzewanie to tylko jedna z wielu ich funkcji.
Czytaj więcej...© 2025 InfoMarket