Rozmawiając o urządzeniach gospodarstwa domowego, nie można pominąć akcesoriów i naczyń, które pozwalają w indywidualny sposób przygotować daną potrawę. Ważne jest także zachowanie czystego wnętrza i samej powierzchni kuchenki mikrofalowej.
Czytaj więcej...
Parametry techniczno-użytkowe określają specyfikę urządzeń i to dzięki nim w szczegółowy sposób porównujemy możliwości urządzeń i wybieramy najlepszy dla nas wariant.
Czytaj więcej...
O zaletach i zasadach przygotowywania soków i koktajli opowiada Agata Ziemnicka- Łaska, dietetyczka i ekspert żywieniowy Philips.
Czytaj więcej...
16 października to obchody Światowego Dnia Żywności, który ustanowiony został przez ONZ ds. Wyżywienia i Rolnictwa w 1979 r. Corocznie w samej tylko Polsce gospodarstwa domowe marnują ponad 2 miliony ton żywności (Eurostat). Celem nadrzędnym tego dnia jest zwiększenie świadomości konsumentów na temat światowych problemów żywnościowych oraz walka z głodem i niedożywieniem. Marka FoodSaver, jako lider w segmencie produkcji systemów pakowania próżniowego, prezentuje proste sposoby na wydłużenie przydatności artykułów spożywczych.
Czytaj więcej...
Dziś nie wystarczy być tylko czystym i zadbanym. Trzeba być także wypielęgnowanym i wystylizowanym. Cóż, kanony piękna, mody i kultury się zmieniają. Pewne rzeczy pozostają jednak niezmienne.
Czytaj więcej...
Suszenie to jedna z najlepszych metod konserwacji żywności. Wysuszone warzywa i owoce zachowują smak i walory odżywcze i mogą być konkurencją dla niezdrowych przekąsek typu chipsy czy paluszki.
Czytaj więcej...
Podjadanie między posiłkami to według dietetyków grzech ciężki, ale któż tego nie robi z nas, grzeszników? Wszyscy przepadamy za przekąskami i łakociami, tak tymi zdrowymi, jak i mniej nam sprzyjającymi.
Czytaj więcej...
Szatkownice to urządzenia pozwalające na precyzyjne rozdrobnienie pokarmów w krótkim czasie.
Czytaj więcej...
To elementarne czynności, których uczą w szkołach gastronomicznych. Pierwsze, które ukazują także, co w kuchni umiemy, i zwykle także pierwsze w konkursach kulinarnych.
Czytaj więcej...
Chrupkie tosty podane na śniadanie do łóżka, samodzielnie zrobione sandwicze o wielu smakach czy własny olej do smażenia – któż z nas pogardził którąkolwiek z tych rzeczy? Smacznie, szybko i zdrowo.
Czytaj więcej...
Żaden makaron nie może równać się z tym zrobionym przez Włocha w jego pięknym kraju, ale w Polsce też możemy zaznać odrobiny Italii dzięki maszynom do wyrobu makaronów.
Czytaj więcej...© 2025 InfoMarket