osłony przed pryskaniem

– są bardzo przydatne przy smażeniu potraw, gdyż chronią nie tylko kuchnię, ale i użytkownika przed gorącym tłuszczem. Robione są z silikonu, metalu, stali nierdzewnej bądź tworzywa sztucznego. Zwykle są w formie siateczki lub mają specjalne otwory, powinny być wyposażone w nienagrzewające się rączki;

termometry kuchenne

– przydają podczas pieczenia mięsa, bo każde potrzebuje innej temperatury. Najczęściej wykonane są z dobrej jakości stali nierdzewnej, odpornego na wysokie temperatury szkła i węglowego pierścienia, niektóre przypominają widelce, które wbija się w mięso. W sprzedaży dostępne są modele tradycyjne i cyfrowe. Te ostatnie informują nie tylko o temperaturze, ale też o etapie pieczenia, mają również sterowane czasowo oświetlenie LED oraz możliwość zaprogramowania ułożenia mięsa oraz temperatury gotowania (sygnał dźwiękowy informuje o jej osiągnięciu, a po 10 min termometr zostaje automatycznie wyłączony).

termometry kuchenne
2016-12-20
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket