Artykuły

Jest grill bez ognia

Jest grill bez ognia – grille elektryczne

2023-03-11

Już od jakiegoś czasu grille elektryczne wybierane są nie tylko ze względu na brak możliwości stosowania grilli węglowych. Konsumenci doceniają także ich zalety pod względem zdrowotnym. Tradycyjne grille węglowe podczas użytkowania emitują szkodliwe pyły i rakotwórcze węglowodory. (Fot. Concept)

Czytaj więcej...
Grillowanie w domu

Grillowanie w domu i na balkonie

2022-03-16

Popularność grilli elektrycznych rośnie przede wszystkim ze względu na łatwość obsługi. Dużą zaletą jest możliwość użytkowania przez cały rok, zarówno w pomieszczeniach zamkniętych, jak i na balkonie czy tarasie. Dzięki programom automatycznym sprzęt jest przy tym bardzo funkcjonalny i z łatwością przygotuje potrawy dokładnie tak, jak lubimy.

Czytaj więcej...
Grillowanie w ogrodzie

Grillowanie w ogrodzie i bez dymu

2021-05-11

Rosnąca popularność grilli ogrodowych wynika z ich zalet. Są łatwe w obsłudze oraz ekologiczne. Brak dymu, charakterystycznego dla grilli węglowych, sprawia, że jedzenie jest zdrowsze, a samo grillowanie mniej uciążliwe, np. dla sąsiadów.

Czytaj więcej...
Elektryczne grillowanie

Elektryczne grillowanie w domu i nie tylko

2021-04-13

Grille elektryczne coraz częściej goszczą w naszych domach. W porównaniu do modeli tradycyjnych przemawia za nimi wiele walorów użytkowych, dlatego są dobrym wyborem nie tylko dla osób niemających możliwości korzystania z grilli węglowych czy gazowych.

Czytaj więcej...
Zdrowe potrawy z grilla

Zdrowe potrawy z grilla przez cały rok

2019-04-02

Grillowanie kojarzy się z dobrym, ale za to mało zdrowym jedzeniem, chyba że korzystamy z grilli elektrycznych, które w przeciwieństwie do tradycyjnych nie powodują wytwarzania rakotwórczych substancji ani szkodliwego dymu. Dlaczego warto w nie zainwestować i co mają do zaoferowania producenci?

Czytaj więcej...
Przydatne

Przydatne rozwiązania

2017-02-09

Podczas zakupu, warto zwrócić uwagę na rozwiązania funkcjonalno-techniczne, które ułatwią użytkowanie grilla. Producenci proponują wiele rozwiązań, z których jedne są już standardem, a inne jeszcze nowością.

Czytaj więcej...
Rodzaj płyt

Rodzaj płyt ma znaczenie

2017-02-09

W wypadku grilli elektrycznych liczy się rodzaj powierzchni płyt. To on w dużym stopniu wpływa na efekt końcowy grillowania oraz to, jaki typ produktów najlepiej przygotowywać na danym urządzeniu.

Czytaj więcej...
Dla wielbicieli

Dla wielbicieli grillowanych potraw

2017-02-09

Grillowanie kojarzy się z dobrym, ale za to mało zdrowym jedzeniem, chyba że korzystamy z grilli elektrycznych, które w przeciwieństwie do tradycyjnych nie powodują wytwarzania rakotwórczych substancji ani szkodliwego dymu. Dlaczego warto w nie zainwestować i co mają do zaoferowania producenci?

Czytaj więcej...
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket