Pieczenie bez tłuszczu – Camry CR 6311

Wykorzystując nowoczesne frytkownice, możemy przygotować smaczne i zdrowsze dania z minimalną ilością tłuszczu. W mniejszych kuchniach sprzęt zastąpi również piekarnik. Zastosowana we frytkownicy Camry CR 6311 technika konwekcyjna sprawia, że jest to małych rozmiarów piekarnik beztłuszczowy. Do smażenia wykorzystywane jest tutaj gorące powietrze, które eliminuje konieczność używania tłuszczu do przygotowywania dań. To ciekawa opcja, jeśli zależy nam na zdrowszym odżywaniu, ale nie wyobrażamy sobie życia bez smażonych produktów. Zakres temperatury pracy wynosi od 80 do 200 °C, dodatkowo jest możliwość regulacji czasu smażenia do 60 minut. Cały proces można śledzić i sprawdzać ustawienia i na czytelnym wyświetlaczu LED. Panel dotykowy sprzyja szybkiemu ustawieniu wybranych parametrów i programów. Wyjmowany pojemnik i kosz, a także nienagrzewający się uchwyt i automatyczne wyłączanie sprawiają, że używanie tego sprzętu jest intuicyjne i bezpieczne. Urządzenie ma dziewięć programów i możliwość ręcznego ustawienia czasu i temperatury według własnych preferencji. Jeśli dopiero zaczynamy przygodę z tego typu sprzętem, warto skorzystać z programu do przygotowywania konkretnych produktów: wieprzowiny, kurczaka, krewetek, ryb, pizzy, frytek. Dodatkowo można ustawić opcję opiekania jako etap obróbki mięsa czy warzyw lub suszenia żywności, co sprawi, że własnej roboty suszone grzyby, warzywa i owoce będą mogły na stałe zagościć w kuchni. Długi przewód zasilający oraz antypoślizgowe nóżki sprawiają, że urządzenie można postawić w dowolnym miejscu w kuchni.  

Pieczenie bez tłuszczu
2022-11-09
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket