Artykuły

Końcówki i ich zadania

Końcówki i ich zadania

2017-02-15

Szczoteczki elektryczne różnią się końcówką roboczą, czyli główką czyszczącą i włosiem.

Czytaj więcej...
Rodzaj włosia ma znaczenie

Rodzaj włosia ma znaczenie

2017-02-15

Dostosowanie rodzaju włosia do stanu zębów i dziąseł to podstawa prawidłowego szczotkowania, zwłaszcza szczoteczką elektryczną.

Czytaj więcej...
Jeśli szczoteczka do zębów,

Jeśli szczoteczka do zębów, to jaka?

2017-02-15

Przede wszystkim elektryczna. Do wyboru są dwa typy urządzeń: klasyczne i soniczne.

Czytaj więcej...
Na wagę smaku -

Na wagę smaku - wagi kuchenne

2017-02-15

Dokładne odmierzenie składników to podstawa udanego pieczenia i gotowania. Precyzja to jeden z warunków właściwego dobrania produktów, które muszą być podane w odpowiednich proporcjach. Tu z pomocą przychodzą wagi kuchenne – zarówno te mechaniczne, jak i elektroniczne.

Czytaj więcej...
Czyszczenie i bezpieczeństwo

Czyszczenie i bezpieczeństwo

2017-02-13

Każde urządzenie elektryczne, a w szczególności te, które mają kontakt z żywnością, wymaga odpowiedniej pielęgnacji. Tak naprawdę nie da się uniknąć systematycznego czyszczenia tostera, który mimo upływu czasu nadal powinien być w dobrej formie.

Czytaj więcej...
Historia pieczenia chleba

Historia pieczenia chleba

2017-02-13

Chleb tak jak i wszystko inne ma swoja historię. Z biegiem lat zmienił się sposób jego wyrabiania oraz smak. Dodawano nowe składniki i eksperymentowano ze smakiem. Pierwsze wypieki bardziej przypominały podpłomyki niż znane wszystkim bochenki czy rogale. Placki z mąki i śruty pieczone w popiele początkowo przygotowywano na rozgrzanych kamieniach, a później na rusztach i blachach.

Czytaj więcej...
Skąd wziął się toster?

Skąd wziął się toster?

2017-02-13

Opisując urządzenia, trudno nie wspomnieć o tym, jaka jest ich historia i kogo można uznać za twórcę najciekawszych rozwiązań. Podobnie jest z tosterami, które nawiązują do znanej od wieków metody opiekania pieczywa nad paleniskiem.

Czytaj więcej...
Rodzaje rusztów

Rodzaje rusztów

2017-02-13

Ruszty to dodatkowy element budowy tosterów, który użytkownicy doceniają za jego praktyczność. Służą one do opiekania większych porcji pieczywa, rogalików czy bułek. Umieszcza się je nad szczelinami, dzięki czemu wydobywające się z nich ciepło opieka produkty. Na sklepowych półkach można znaleźć również specjalne nakładki wykonane z metalowego drutu, które pozwalają przygotować pieczywo dowolnej wielkości.

Czytaj więcej...
Rodzaje programów

Rodzaje programów

2017-02-13

Jak sama nazwa wskazuje, tostery to urządzenia służące do przygotowywania tostów, lecz takie ujęcie ich zadania jest zbyt dużym uproszczeniem. Tostery już dawno przestały tylko opiekać pieczywo. Obecnie wyposażane są w dodatkowe funkcje, które nie tylko ułatwiają użytkowanie, ale i zwiększają możliwości urządzenia.

Czytaj więcej...
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket