Podobna konstrukcja sprawia, że opiekacze do kanapek, grille elektryczne czy gofrownice to urządzenia często współdzielące funkcje. Główna różnica między nimi to kształt zastosowanych płytek grzewczych. Oferowane są jednak również urządzenia wielofunkcyjne, w których pytki są wymienne. (Fot. Amica)
Czytaj więcej...
Już od jakiegoś czasu grille elektryczne wybierane są nie tylko ze względu na brak możliwości stosowania grilli węglowych. Konsumenci doceniają także ich zalety pod względem zdrowotnym. Tradycyjne grille węglowe podczas użytkowania emitują szkodliwe pyły i rakotwórcze węglowodory. (Fot. Concept)
Czytaj więcej...
Popularność grilli elektrycznych rośnie przede wszystkim ze względu na łatwość obsługi. Dużą zaletą jest możliwość użytkowania przez cały rok, zarówno w pomieszczeniach zamkniętych, jak i na balkonie czy tarasie. Dzięki programom automatycznym sprzęt jest przy tym bardzo funkcjonalny i z łatwością przygotuje potrawy dokładnie tak, jak lubimy.
Czytaj więcej...
Rosnąca popularność grilli ogrodowych wynika z ich zalet. Są łatwe w obsłudze oraz ekologiczne. Brak dymu, charakterystycznego dla grilli węglowych, sprawia, że jedzenie jest zdrowsze, a samo grillowanie mniej uciążliwe, np. dla sąsiadów.
Czytaj więcej...
Grille elektryczne coraz częściej goszczą w naszych domach. W porównaniu do modeli tradycyjnych przemawia za nimi wiele walorów użytkowych, dlatego są dobrym wyborem nie tylko dla osób niemających możliwości korzystania z grilli węglowych czy gazowych.
Czytaj więcej...
Grillowanie kojarzy się z dobrym, ale za to mało zdrowym jedzeniem, chyba że korzystamy z grilli elektrycznych, które w przeciwieństwie do tradycyjnych nie powodują wytwarzania rakotwórczych substancji ani szkodliwego dymu. Dlaczego warto w nie zainwestować i co mają do zaoferowania producenci?
Czytaj więcej...
Podczas zakupu, warto zwrócić uwagę na rozwiązania funkcjonalno-techniczne, które ułatwią użytkowanie grilla. Producenci proponują wiele rozwiązań, z których jedne są już standardem, a inne jeszcze nowością.
Czytaj więcej...
W wypadku grilli elektrycznych liczy się rodzaj powierzchni płyt. To on w dużym stopniu wpływa na efekt końcowy grillowania oraz to, jaki typ produktów najlepiej przygotowywać na danym urządzeniu.
Czytaj więcej...
Grillowanie kojarzy się z dobrym, ale za to mało zdrowym jedzeniem, chyba że korzystamy z grilli elektrycznych, które w przeciwieństwie do tradycyjnych nie powodują wytwarzania rakotwórczych substancji ani szkodliwego dymu. Dlaczego warto w nie zainwestować i co mają do zaoferowania producenci?
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket