W ostatnich latach popularność wielofunkcyjnych robotów kuchennych z możliwością gotowania znacznie się zwiększyła. Są doceniane przede wszystkim za łatwość obsługi. Nowoczesne urządzenia przeprowadzają nas przez cały proces przygotowywania potrawy. Dzięki nim każdy wyczaruje kulinarne arcydzieła.
Czytaj więcej...
Bezpowrotnie minęły czasy, kiedy zaawansowane ekspresy automatyczne zajmowały dużo miejsca w kuchni. Dziś na rynku znajdziemy wiele modeli kompaktowych, które pomimo niewielkiej formy wcale nie ustępują większym braciom pod względem funkcjonalności.
Czytaj więcej...
Modele planetarne to ważny segment robotów kuchennych, który rozrasta się z każdym rokiem. Wszystko dzięki zastosowaniu innowacyjnego rozwiązania, jakim jest ruch planetarny. To właśnie on sprawia, że mieszanie składników jest nie tylko prostsze, ale też dokładniejsze i skuteczniejsze – dzięki temu, w jaki sposób poruszają się mieszadła, uzyskujemy idealne napowietrzenie ciasta i odpowiednią konsystencję.
Czytaj więcej...
W życiu i gotowaniu nie ma czasu do stracenia, dlatego wymyślono szybkowar. To niewielkie urządzenie może wprowadzić prawdziwą rewolucję w kuchni. Jak sama nazwa wskazuje, przygotujemy w nim potrawy bardzo szybko, a oprócz tego będą również smaczne.
Czytaj więcej...
Rynek robotów kuchennych jest bardzo zróżnicowany. Dużą popularnością cieszą się urządzenia wielofunkcyjne, ponieważ mają kompaktowe rozmiary, a przy tym oferują więcej możliwości. Coraz częściej z dostępnymi na rynku od lat malakserami konkurują też blendery ręczne wyposażone w dodatkowe akcesoria.
Czytaj więcej...
Praktycznie co roku sprzedaż ekspresów do kawy rośnie. Duży udział w tym segmencie mają modele automatyczne. Konsumenci doceniają je za łatwość obsługi, czyszczenia oraz przede wszystkim możliwość szybkiego przygotowania ulubionej kawy, niezależnie od tego, czy wolimy specjały czarne, czy mleczne.
Czytaj więcej...
Współcześnie produkowane kuchenki mikrofalowe zachowały podstawową funkcję podgrzewania potraw, ale ich możliwości techniczne i funkcjonalne zostały znacznie rozszerzone – od podgrzewania, przez grillowanie, pieczenie z wykorzystaniem termoobiegu, po gotowanie na parze. Możliwościami dorównują piekarnikom, co sprawia, że coraz trudniej zdecydować się na konkretny model.
Czytaj więcej...
Suszenie to jedna z najlepszych metod konserwacji żywności. Wysuszone warzywa i owoce zachowują smak i walory odżywcze i mogą być konkurencją dla niezdrowych przekąsek typu chipsy czy paluszki.
Czytaj więcej...
Raz na dwa, trzy lata, a niektórzy producenci nawet co roku wprowadzają nowe linie wzornicze bądź uzupełniają te, które już istnieją, o nowe produkty. Można to zaobserwować niemal w każdym sektorze wyposażenia gospodarstwa domowych – od tkanin, armatury kuchennej i łazienkowej, przez porcelanę, po duże i małe AGD.
Czytaj więcej...
Tak zwany „slow cooking”, czyli wolne gotowanie, to wciąż zyskująca na popularności metoda przygotowywania potraw. Polega ona na gotowaniu składników w niskiej temperaturze nawet przez kilka godzin. W ten sposób potrawy zachowują wiele wartości odżywczych oraz możliwe jest wydobycie z nich pełni aromatu.
Czytaj więcej...
Początkowo używane były wyłącznie w restauracjach, głównie ze względu na swoje gabaryty. Obecnie są standardowym wyposażeniem niejednej kuchni. Mowa o kuchenkach mikrofalowych, które do niedawna służyły tylko do podgrzewania potraw, a obecnie ich możliwości są dużo większe.
Czytaj więcej...
Ekspresy kapsułkowe cieszą się sporą popularnością. Klienci doceniają bogaty wybór kawy, łatwość obsługi oraz przystępne ceny urządzeń. W zależności od wybranego modelu mogą mieć również kompaktowe rozmiary, więc zmieszczą się w nawet najmniejszej kuchni.
Czytaj więcej...© 2025 InfoMarket