Funkcjonalne i kompaktowe – takie powinny być idealne urządzenia kuchenne. Tam, gdzie nie ma dużo miejsca, żeby urządzić pełnoprawną kuchnię, doskonale sprawdzą się kombiwary i multicookery – urządzenia, które pomogą przygotować pyszne posiłki na różne sposoby. (Fot. Camry)
Czytaj więcej...
Jednym z klasycznych, kuchennych produktów jest maszynka do mielenia. Często już w nazwie sugerujemy jej główne przeznaczenie, czyli mielenie mięsa. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ od lat przy ich pomocy przygotowujemy np. pyszne kiełbasy. Jednak współczesne modele dzięki akcesoriom wykraczają poza tę funkcjonalność.
Czytaj więcej...
Choć roboty planetarne są kojarzone przede wszystkim z wypiekami, to w ciągu ostatnich lat wizerunek ten został nieco odczarowany. Wszystko przez innowacyjność producentów, którzy prezentują rozbudowaną ofertę akcesoriów do różnych prac kuchennych. (Fot. Gorenje)
Czytaj więcej...
Choć czas przygotowywania dań w wolnowarach i szybkowarach znacząco się różni, to urządzenia te mają cechy wspólne. Przede wszystkim oba pozwalają na przygotowywanie posiłków w tzw. garnku elektrycznym, Świetnie sprawdzą się więc w wypadku tzw. dań jednogarnkowych, jak risotto, gulasz, ale i wielu innych.
Czytaj więcej...
Jak informuje APPLiA w swoim raporcie dotyczącym branży AGD, już co czwarte gospodarstwo domowe w Polsce posiada ciśnieniowy ekspres do kawy (ok. 3,5 mln szt.). To duża liczba, jednak zdecydowanie jest jeszcze miejsce na wzrost w tej kategorii, co potwierdzają coroczne dane. (Fot. JURA)
Czytaj więcej...
Płaska konstrukcja dna w pewnym sensie rewolucjonizuje użytkowanie takich sprzętów, po pierwsze: zwiększając powierzchnię użytkową, po drugie: oferując większy komfort wkładania i wyjmowania potraw z komory. Trzecim, równie ważnym argumentem jest łatwiejsze utrzymanie w czystości.
Czytaj więcej...
Ryż to smaczny dodatek i podstawa wielu dań od kuchni azjatyckiej po śródziemnomorską. Wbrew pozorom przygotowanie we właściwy sposób niektórych gatunków ryżu nie jest taką łatwa sprawą i pomogą w tym specjalne elektryczne garnki do jego gotowania, czyli tzw. ryżowary. (Fot. Adler)
Czytaj więcej...
Jedną z najstarszych metod konserwacji żywności jest jej suszenie. Dotyczy to zarówno produktów roślinnych, jak i mięsa. Choć dziś mamy wiele alternatywnych sposobów przechowywania żywności czy wydłużenia terminu jej przydatności do spożycia, to wciąż chętnie korzystamy z suszenia.
Czytaj więcej...
Tworzywo sztuczne to jeden z częściej wybieranych przez producentów czajników materiałów. Wśród jego licznych zalet należy wymienić przystępną cenę, trwałość oraz różnorodność stylistyczną. Klient w zależności od swoich upodobań może wybrać czajnik w różnych kolorach, kształcie czy fakturze materiału.
Czytaj więcej...
Mnogość funkcji i możliwości dostępnych obecnie na rynku modeli kuchenek mikrofalowych wynika z faktu, że urządzenia te nie tylko zachowały podstawową funkcję podgrzewania potraw, ale ich możliwości techniczne i funkcjonalne zostały znacznie rozszerzone. Teraz w kuchence mikrofalowej użytkownik może podgrzewać, grillować, piec z wykorzystaniem termoobiegu, a nawet gotować na parze. (Fot. Concept)
Czytaj więcej...
Wykorzystując odpowiednie środki czystości, zwłaszcza takie, które są przeznaczone do określonych typów sprzętów oraz materiałów, z jakich zostały wykonane, możemy znacznie przedłużyć nie tylko ich estetyczny wygląd, ale przede wszystkim prawidłowe działanie.
Czytaj więcej...
Bardzo duża popularność robotów kuchennych wynika z ich uniwersalności. Konsumenci wybierają dziś między blenderami, modelami planetarnymi czy wieloczynnościowymi, zwanymi także malakserami.
Czytaj więcej...© 2025 InfoMarket