Jak informuje APPLiA w swoim raporcie dotyczącym branży AGD, już co czwarte gospodarstwo domowe w Polsce posiada ciśnieniowy ekspres do kawy (ok. 3,5 mln szt.). To duża liczba, jednak zdecydowanie jest jeszcze miejsce na wzrost w tej kategorii, co potwierdzają coroczne dane. (Fot. JURA)
Czytaj więcej...
Płaska konstrukcja dna w pewnym sensie rewolucjonizuje użytkowanie takich sprzętów, po pierwsze: zwiększając powierzchnię użytkową, po drugie: oferując większy komfort wkładania i wyjmowania potraw z komory. Trzecim, równie ważnym argumentem jest łatwiejsze utrzymanie w czystości.
Czytaj więcej...
Ryż to smaczny dodatek i podstawa wielu dań od kuchni azjatyckiej po śródziemnomorską. Wbrew pozorom przygotowanie we właściwy sposób niektórych gatunków ryżu nie jest taką łatwa sprawą i pomogą w tym specjalne elektryczne garnki do jego gotowania, czyli tzw. ryżowary. (Fot. Adler)
Czytaj więcej...
Jedną z najstarszych metod konserwacji żywności jest jej suszenie. Dotyczy to zarówno produktów roślinnych, jak i mięsa. Choć dziś mamy wiele alternatywnych sposobów przechowywania żywności czy wydłużenia terminu jej przydatności do spożycia, to wciąż chętnie korzystamy z suszenia.
Czytaj więcej...
Tworzywo sztuczne to jeden z częściej wybieranych przez producentów czajników materiałów. Wśród jego licznych zalet należy wymienić przystępną cenę, trwałość oraz różnorodność stylistyczną. Klient w zależności od swoich upodobań może wybrać czajnik w różnych kolorach, kształcie czy fakturze materiału.
Czytaj więcej...
Mnogość funkcji i możliwości dostępnych obecnie na rynku modeli kuchenek mikrofalowych wynika z faktu, że urządzenia te nie tylko zachowały podstawową funkcję podgrzewania potraw, ale ich możliwości techniczne i funkcjonalne zostały znacznie rozszerzone. Teraz w kuchence mikrofalowej użytkownik może podgrzewać, grillować, piec z wykorzystaniem termoobiegu, a nawet gotować na parze. (Fot. Concept)
Czytaj więcej...
Wykorzystując odpowiednie środki czystości, zwłaszcza takie, które są przeznaczone do określonych typów sprzętów oraz materiałów, z jakich zostały wykonane, możemy znacznie przedłużyć nie tylko ich estetyczny wygląd, ale przede wszystkim prawidłowe działanie.
Czytaj więcej...
Bardzo duża popularność robotów kuchennych wynika z ich uniwersalności. Konsumenci wybierają dziś między blenderami, modelami planetarnymi czy wieloczynnościowymi, zwanymi także malakserami.
Czytaj więcej...
Praktyczne tostery zdobywają coraz większą popularność w naszych kuchniach. Dzięki nim szybko przygotujemy śniadanie z ciepłymi grzankami. Wybierając sprzęt, warto zwrócić uwagę na jego parametry oraz właściwości użytkowe. Jeśli zależy nam na spójnej stylistyce, warto wybierać urządzenia w ramach serii śniadaniowej.
Czytaj więcej...
Kuchenka mikrofalowa, nawet ta bez funkcji grilla, może być niezwykle przydatnym urządzeniem na co dzień. Jej największym atutem jest wielozadaniowość. Utarło się, że sprzęt ten służy wyłącznie do szybkiego podgrzewania gotowych potraw. Tymczasem różnorodność tego segmentu od lat zadziwia użytkowników.
Czytaj więcej...
Ręczne krojenie warto zastąpić elektrycznym. Do tego celu zostały stworzone szatkownice. Służą przede wszystkim do przetwarzania warzyw i owoców. Dzięki nim szybko przygotujemy sałatki i surówki czy ziemniaki na frytki.
Czytaj więcej...
Popularne w kurortach gofry to pyszna przekąska, którą uwielbiają dzieci i dorośli. Możemy cieszyć się nimi cały rok, wystarczy zaopatrzyć się w gofrownicę. Wybór modeli jest ogromny, więc bez trudu znajdziemy idealny do potrzeb.
Czytaj więcej...© 2025 InfoMarket